inne

Godværskafeen

Åpningstider

Fra medio juni: lørdag og søndag 12 – 16
Juli: tirsdag til søndag, 11 (12) – 16
til medio august: lørdag og søndag 12-16

 

Godværskafeen er plassert på den fineste solplassen, inntil vår store, økologiske kjøkkenhage. Der dyrker vi gamle sorter av salater, beter og gulrøtter i flotte farger, asparges, sukkererter og bønner, pastinakk og selleri, svartkål og grønnkål, jordskokk og potet. Vi har tjue sorter rabarbra som vi høster fra tidlig om våren, og vi har tradisjonssorter av frukt og bær. Alt dette gir en fantastisk rikdom i smak, struktur og farge, og vi kan derfor bruke mye grønt i rettene våre. De er dominert av grønnsaker, med kjøtt og fisk som tilbehør.

 

Menyen endres daglig etter hva som kan høstes i hagen. Vi har dagens surdeigsblings, – salat, – suppe og andre lunsjretter, hjembakst og lokal iskrem. Vi har friske drikker av frukt og bær fra lokale produsenter og øl fra gode håndverksbryggerier. Vin, kaffe og te er langveisfra, men økologisk dyrket og fra samvirkesystemer som sikrer produsenten en anstendig lønn.

 

Ja, – det er mye ekstraarbeid, og det koster oss mer, men det er viktig for oss å støtte opp om et bærekraftig landbruk, – og om overlegen smak.

 

 

fra godværsmenyen

Knallrød 1.maisuppe på rødbeter, toppet med pepperrotrømme, grillet surdeigsloff og ristet frø

 

 

10581341_894472137246856_634256278_n