inne

Setra

Sveinhaugetra ligger helt usedvanlig vakkert til ved Aksjøen i Ringsakerfjellet, 6 km fra Sjusjøen, ved Birkebeinervegen. Fjøset er satt i stand til en rustikk sommerbolig og og leies ut fra juni til september. Vinterstid får våre pensjonatgjester bruke den som base for dagsturer i de fantastiske løypene i området rundt Sjusjøen.

utsikt mot aksjøen

Vi tenker særlig på dere som har hest, siden vi har 12 mål med inngjerdet beite og fantastiske turområder med fjellveger og T-merkede stier i alle retninger. Fiske og bade kan du gjøre i Aksjøen, Birkebeinervegen er som vi vet flott å sykle på, og det er ikke langt til Åsta, for den som vil elvepadle. Og glem ikke å bare sitte i døråpningen og glo, –  utover Hedmarksvidda; Norges snilleste fjell. 

sveinhaugsetra fjøset2

Fjøset har tre like store rom med separate innganger og åpent røst tvers igjennom huset. Autentisiteten er i behold, helt ned til de håndsmidde krokene i veggen som kyrne har vært tjoret i.

Kjøkken- og oppholdsrommet: Langbord og benker med plass til ca seksten. To sofaer. Kjøkkenbenk og gassplater. Baljer til oppvask. Vann hentes i kilden på setervangen. Stor låvedør gir masse lys (og luft!), og panoramautsikt mot Gjestbodsåsen, Steinvikfjell og Midtfjell.

Sovesalen: Åtte enkeltsenger på bås, hver seng med sitt kunavn.

Vedskåle:  God plass til sykler og kanoer. Biotoalett. Vaskerom med badekar og kaldt vann islange fra bekken.

sveinhaugsetra utsikt

Priser og betingelser

Kr 4000,- per uke, inkludert ved.

Vask etter bruk, kr 1000,-
Dere kan vaske selv hvis dere følger vaskeinstruksen. Vi fakturerer hvis jobben ikke er ordentlig gjort.

Dere kan leie sengetøy til kr 150 per seng, eller dere kan ta med eget.

Dere må gjerne ha med hester, hunder og andre dyr. Gi beskjed om dette slik at vi kan gjør de avtaler som er nødvendige om gjerding, beiting, opprydding, etc.

Det er også interessant for oss å finne gode, faste leietakere, det være seg firmaer eller familier, som ønsker en avtale på fire –  seks uker fordelt gjennom året. Pris etter avtale.

Kontakt ingeborg@sveinhauggard.no eller på mobil 909 3804

Følg også Sveinhaugsætra på Facebook.

_96A2892 (1)

seterfjøset1

_96A2972