inne

Maten

 

Alt starter i kjøkkenhagen.

 

 

Å spise på Sveinhaug skal fortelle deg noe om hvor du er, når du er her, og i hva slags anledning. Vi serverer rustikke, velsmakende retter med tydelig Sveinhaug-signatur, basert på sesongen i kjøkkenhagen og de aller beste råvarene i området.

 

 

Vi legger stor omtanke i hele kjeden, – fra jord til bord. Gården drives økologisk, med korn og gras til naboens mjølkekuer. I kjøkkenhagen har vi grønnsaker, urter, frukt og bær. Målet er å  produsere så mye som mulig til kjøkkenet i sommersesongen.

 

 

Vi bruker økologiske  og historiske frø, og dyrker gamle sorter av salater, beter og gulrøtter i flotte farger, asparges, sukkererter og bønner, pastinakk og selleri, svartkål og grønnkål, jordskokk og potet. Vi har tradisjonssorter av frukt og bær, og tjue ulike sorter rabarbra som vi høster fra tidlig om våren.  Alt dette gir en fantastisk rikdom i smak, struktur og farge, og vi kan derfor bruke mye grønt i rettene våre.

 

 

Ingen områder i Norge har så lang og rik kjøkkenkultur som Hedmarken; en håndbåren kunnskap, foredlet gjennom generasjoner. Vi elsker både kjøtt og fisk og henter dette fra de beste produsentene vi kjenner, som har dyrevelferd og bærekraft for øye. Det er en selvfølge å bruke hele dyret, og vi langtidssteker og – koker for å få det mørt, saftig og smakfullt. Vi utfordrer tradisjonsrettene og gir dem vår egen oppdaterte tolkning.

 

DCIM100MEDIAbelevent aftensbord1

sveinhaug 064