inne

Maten

Vårt mål er å lage veldig god mat som passer til stedet, geografien, kulturen og anledningen, og da må vi legge stor omtanke i hele kjeden, fra jord til bord.

 

SAMSUNG CSC

Beteburger i Godværskafeen

 

Gården drives økologisk, med korn og gras til naboens mjølkekuer. Vi har en stor kjøkkenhage med grønnsaker, urter, frukt og bær, og produserer så mye som mulig til kjøkkenet i sommersesongen. Resten henter vi fra dyktige kolleger i nærområdet.

 

squash fra kjøkkenhagen

 

 

Vi bruker økologiske  og historiske frø, og dyrker gamle sorter av salater, beter og gulrøtter i flotte farger, asparges, sukkererter og bønner, pastinakk og selleri, svartkål og grønnkål, jordskokk og potet. Vi har tjue sorter rabarbra som vi høster fra tidlig om våren. Vi har tadisjonssorter av frukt og bær. Alt dette gir en fantastisk rikdom i smak, struktur og farge, og vi kan derfor bruke mye grønt i rettene våre. Kaférettene og middagstaflene våre er dominert av grønnsaker, med kjøtt og fisk som tilbehør. – Slik det var, og slik det må være, om alle på kloden skal få nok mat.

 

sveinhaug 064

 

Ingen områder i Norge har så lang og rik kjøkkenkultur som Hedmarken; en håndbåren kunnskap, foredlet gjennom generasjoner. Vi elsker både kjøtt og fisk og henter dette fra de beste produsentene vi kjenner, som har dyrevelferd og bærekraft for øye. Det er en selvfølge å bruke hele dyret, og vi langtidssteker og – koker for å få det mørt, saftig og smakfullt. Grønnsaker, frukt og bær konserveres ; vi sylter og safter og legger i salte og søte og krydrede laker. Vi leker med tradisjonsrettene og gir dem vår egen oppdaterte vri.

 

 

DCIM100MEDIA

 

 

Noen av råvarene våre har vi fått på glass og for salg i Hagehuset, og vi har som mål å få opp en liten kolleksjon av egne produkter. Ølet får vi nå fra gode, lokale håndversksbryggerier. Vinen, kaffen og teen er naturligvis langveisfra, økologisk dyrket og fra samvirkesystemer som sikrer produsenten en anstendig lønn.

 

 

 

 

belevent aftensbord1

 

 

Menyen endres naturligvis etter sesong og tilgang på råvarer, derfor bestemmes den ikke i detalj før den skal lages.  Vi serverer alt fra blingser og kaker til flere retters menyer. Vi liker godt å servere vårt belevne aftensbord, med mange retter på bordet som gjestene deler.