inne

Hagehistorisk marked

Lørdag 1. og søndag 2. september 2018

Har du varer og tjenester  vi trenger i en gammel hage? Vil du stille ut på landets hyggeligste hagemarked? – Ta kontakt med oss.

 

Vakre Sveinhaug gård i Ringsaker har etablert seg som den store møteplassen for alle som på en eller annen måte har glede av historiske hager. For tiende år på rad åpnes tun, uthus og hage med en rekke utstillere og foredragsholdere, som alle bidrar til å høyne interessen og forståelsen for den grønne kulturarven.

 

 

 

Foreløpig program, mer detaljer kommer.

 

Til markedet i år kommer blant annet chefsträdgårdsmästare Joakim Seiler på Gunnebo Slott ved Gøteborg. Dette praktfulle 1700-tallsanlegget har gjennom Joakim og hans gartnerstab blitt ledende på antikvarisk skjøtsel.

 

 

 

 

 

 

Lørdag ettermiddag blir det busstur fra Sveinhaug til en av Norges vakreste hager, Hovelsrud på Helgøya. Det spektakulære, tilbakeførte 1800-tallsanlegget er tildelt den nasjonale kulturlandskapsprisen og Europa Nostra Award.

 

 

 

 

Det blir også stopp på husmannsplassen Hesthagen, Else «Sprossa» Rønnevigs nye prosjekt. Else har mottatt Olavsrosa for sitt betydelige kulturminnearbeid, nå gjennom 40 år.

 

 

 

 

 

 

 

 

Faktaboks:

Kontakt: Ingeborg Sørheim, ingeborg@sveinhauggard.no

www.sveinhauggard.no

www.facebook.no/hagehistoriskmarked

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inngang kr 100,- for voksne, gratis for barn.

Billetten gjelder begge dager, og inkluderer alle foredrag og demonstrasjoner.

Gratis parkering.

 

ingeborg@sveinhauggard.no

tel: 62 36 44 21 mob: 909 38 045

 

I samarbeid med

Magasinet Norske hjem

Norges grønne fagskole – Vea

Veibeskrivelse

Hvis du kommer sørfra, for eksempel fra Hamar: Ta av E6 ca 6 km etter Br. dal, skiltet til Gaupen. Følg så skiltet til Ringsaker kirke, 6 km (To ganger til høyre med det samme du har tatt av E6). Du er nå på Åshøgdvegen, og Sveinhaug ligger i motsatt ende av den, nesten nede ved Ringsaker kirke, på venstre side. Rød mjølkerampe og skilt ved veien.

 

Hvis du kommer nordfra, for eksempel fra Lillehammer: Ta av E6 rett etter Mjøsbrua, -mot Moelv. Kjør rett fram i første rundkjøring – mot Ringsaker kirke, 3 km. Med det samme du har passert kirken tar du til venstre, – mot Ås.  Du er nå på Åshøgdvegen, og gården ligger på høyre side, 300 m etter kirken. Rød mjølkerampe og skilt ved veien.