Våre griser er sunne, friske og glade. De går ut og inn som de vil, mellom løsdriftsfjøset med halmstrø og et stort, inngjerdet beite. I
Les merGjennom mange år har vi dyrket økologisk til vårt eget kjøkken, og vi har lang erfaring med både dyrking og bruk av topp varer. Restauranter og butikker i
Les merVi er medlem i flere nettverk, både lokalt, regionalt og nasjonalt, - alle dyktige aktører i kulturbasert og landbruksbasert reiseliv. Små og store perler, vel verdt å besøke! Sveinh
Les mer
Gården har mer enn tusen års historie, men dagens anlegg ble bygget som lystgård i 1850, altså et sted for fest og moro, god mat og topp råvarer. Slik er det fremdeles.
Vi dyrker grønnsaker, frukt og bær i markedshagen, og holder utegriser som har levd herrens glade dager. Grønnsaker og kjøtt selges til de beste restauranter og utvalgte butikker. Gården har vært drevet økologisk og Debiogodkjent i snart tjue år, og de siste årene har vi tatt steget videre til et regenerativt jorddekke- og no-dig-system i vår småskala grøntproduksjon.
Vi er opptatt av kulturminnevern på mange slags vis, - både den historiske, den estetiske og den bærekraftige siden av saken. Hus og hage er restaurert og tilbakeført til det helhetlige lystgårdsanlegget det var i 1850.
Hovedbygningen kan leies på helgebasis til familie- og vennelag. Det unike seterfjøset vårt i Ringsakerfjelleter også til leie. Vi tar imot grupper til hagehistorisk vandring i den restaurerte prydhagen.
Velkommen til oss!
Beste hilsen
Ingeborg på Sveinhaug
ingeborg@sveinhauggard.no
siste foto: @lysbilderlongva
Våre nettverk