Våre dølagriser lever det beste griseliv. De går ut og inn som de vil mellom et stort halmbasseng og beite der de roter og spiser gress og røtter, slik griser skal.
Les merGjennom mange år har vi dyrket økologisk til vårt eget kjøkken, og vi har lang erfaring med både dyrking og bruk av topp varer. Restauranter og butikker i
Les merVi er medlem i flere nettverk, både lokalt, regionalt og nasjonalt, - alle dyktige aktører i kulturbasert og landbruksbasert reiseliv. Små og store perler, vel verdt å besøke! Sveinh
Les mer
Gården har mer enn tusen års historie, men dagens anlegg ble bygget som lystgård i 1850, altså et sted for fest og moro, god mat og topp råvarer. Slik er det fremdeles.
Vi dyrker grønnsaker, frukt og bær i markedshagen, og holder utegriser som har levd herrens glade dager. Grønnsaker og kjøtt selges til de beste restauranter og utvalgte butikker. Gården har vært drevet økologisk og Debiogodkjent i tjue år, og de siste årene har vi tatt steget videre til et regenerativt jorddekke- og no-dig-system i vår småskala grøntproduksjon.
Vi er opptatt av kulturminnevern på mange slags vis, - både den historiske, den estetiske og den bærekraftige siden av saken. Hus og hage er restaurert og tilbakeført til det helhetlige lystgårdsanlegget det var i 1850.
Hagehistorisk vandring i den nyrestaurerte 1850-tallshagen. For grupper i sommerhalvåret.
Utleie av det unike seterfjøset vårt i Ringsakerfjellet. For grupper i sommerhalvåret.
Kortreiste, økologiske grønnsaker, frukt og bær. Til restaurant.
Kjøtt fra våre fantastisk fine utegriser. Til restaurant og private.
Vi hører gjerne fra deg!
Beste hilsen
Ingeborg på Sveinhaug
ingeborg@sveinhauggard.no
siste foto: @lysbilderlongva
Våre nettverk